top of page

Kultaa pintaan

Päivitetty: 20. toukok. 2023

Aiemmista suunnitelmista poiketen, maalauksen musta tausta ei enää puhuttele. Värien kontrasti on liian vahva ja musta saa aikaan jotenkin synkeän tunnelman. Kokeilen tällä hetkellä siis lehtikultaa, ei aitoa, jota löysin Hyvärisen liikkeestä Rovaniemeltä. Lehtikulta (ts. lyöntikulta) voi mielestäni lisätä maalaukseen kolmiulotteista vaikutelmaa ja kivan hohtavan lisän kirkkaiden värien rinnalla.


Minulla ei ole aiempaa kokemusta lehtikullan käytöstä, olen siis uuden äärellä. Minun oli ostettava lehtikullan lisäksi sen kiinnittämiseen tarkoitettua liimaa. Liima tulee levittää ohuesti kangaspohjalle, jonka jälkeen sen tulee kuivua puolesta tunnista tuntiin. Tämän jälkeen levitän lehtikullan hienovaraisesti siveltimen avulla liimapinnan päälle. Tätä seuraa siveltimellä tai pehmeällä sienellä taputtelu, jotta lehtikullan pinta saavuttaa tasaisen jäljen.


Lehtikullan kiinnittäminen oli samalla antoisaa että haastavaa. Kiinnitysvaiheessa minun piti olla erittäin varovainen, jotta pinta levittyi tasaisesti. Pienen alkukankeuden jälkeen homma alkoi rutinoitua ja lehtikullan kiinnittäminen oli mielekästä puuhaa. On hyvinkin mahdollista, että tulen käyttämään tätä materiaalia myös tulevissa maalaustöissäni.3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page