top of page
Näyttökuva 2022-12-5 kello 13_edited_edited.jpg

TAITEESTANI

Artist's statement

Autenttisuus, luonto, yhteys ja pohjoinen

Juuret Kittilässä, koti Rovaniemellä, mökki Inarin Riutulassa. Nämä paikat ovat vahva perusta kaikelle mitä taiteessani teen. Katson, kuuntelen, koskettelen ja haistelen. Aistit valppaina ammennan kokemaani, nämä johdattelevat minua luomaan.

Teoksissani toistuu luonnon rytmit ja syklisyys. Kausittaista liikehdintää, loputtomia muutoksia, orgaanisia muotoja ja valon siirtymää. Tarkkailen sisintä ja ulkoista, itseäni ja maailmaa. Maailmaa, jossa elän. Pohjoisen vaaroja, maan pintoja, paljaita vesistöjä ja herkullista kasvistoa. Koskematonta ja ihmisestä riippumatonta. Teosteni kautta esitän omaa riippuvuuttani tätä riippumattomuutta kohtaan. Turvaudun luontoon kuin vastasyntynyt turvautuu äitiinsä. Hyödyn siitä ja saan aikaan jotain ilmeistä, silti selittämätöntä.

Teen taidettani pääsääntöisesti öljyväreillä ja akryyliväreillä erilaisille maalauspohjille. Lisäksi piirrän, teen grafiikkaa ja kuvanveistoa. Töissäni toistuu harmoniset värit, luonnollisuus, pohjoinen elämä, spontaani ja suunnittelematon tekeminen sekä pintojen kerroksellisuus. Teen sekä realistista että ekspressiivistä taidetta. Toisinaan yhdistelen näitä taiteen muotoja keskenään. 

Riina Tervo, toukokuu 2021

bottom of page